‘De docent had persoonlijke aandacht voor mijn leervragen tijdens de cursus’

 – Saskia de Graaf –

Meld je nu aan!

Taaltraining Nederlands 3F

Voldoet iedereen binnen jouw organisatie al aan de gestelde taaleis Nederlands 3F? IVIO-Opleidingen biedt Nederlandse taaltraining aan pedagogisch medewerkers in de kinderopvang. Van korte opfriscursus tot intensief taaltraject, vanuit huis of op locatie.

IVIO-opleidingen | Leraar
Doelgerichte en individuele aanpak
IVIO-opleidingen | Beter kunnen studeren
Direct instromen op het eigen niveau
IVIO-opleidingen | Leraar
Lessen vanuit huis of op locatie
IVIO-opleidingen | Leraar
Deskundige, docenten met ruime ervaring

Taalcursus volgen bij IVIO?
Zo werkt het …

20200722-IVIO-infographic-1-web-aanpassing-desktop

Taaleis in de kinderopvang

Alle pedagogisch medewerkers in de kinderopvang moeten vóór 1 januari 2023 voldoen aan de taaleis Nederlands 3F voor mondelinge vaardigheden. Dat betekent op professioneel niveau spreken, luisteren en gesprekken voeren. Het taalniveau Nederlands 3F is als scholingseis vastgelegd in de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK). Medewerkers in de vroeg- en voorschoolse educatie (VVE) hebben ook ten aanzien van de vaardigheid Lezen niveau 3F als taaleis.

Taaleis 3F: het toetsen van het taalniveau

IVIO-Opleidingen is een landelijke taalaanbieder met ruime ervaring op het gebied van Nederlandse taalles. Sinds 2015 leiden wij pedagogisch medewerkers op in de vroeg- en voorschoolse educatie (VVE) met als doel het behalen van het gestelde Nederlandse taalniveau 3F. 

Taaltraining 3F op maat

Uit de praktijk blijkt dat er onder de pedagogisch medewerkers uiteenlopende taalbehoeftes bestaan. Met op maat gemaakt lesmateriaal en oefentoetsen zijn onze programma’s afgestemd op de behoefte van de pm’er. Ons uitgebreid, on- en offline trainingsaanbod biedt aan iedereen een passende training.

Bekijk ons trainingsaanbod

Offerte op maat

Van korte opfriscursus tot intensief taaltraject. Nederlands op 3F niveau, gewoon vanuit huis of op locatie. Neem contact op voor een offerte op maat.

Docent | Marco Zwartjes

‘Taalniveau 3F is pittig’ – docent Marco Zwartjes

‘Waarom heb ik Nederlandse les nodig? Wat voegt dit toe aan mijn werk in de kinderopvang?’

In eerste instantie krijg ik dit soort vragen, cursisten komen vaak met tegenzin naar die eerste les. Ik begrijp het ook. Ze zijn gezakt voor de toets en moeten nu weer de schoolbanken in. Gelukkig draaien ze snel bij en zijn de reacties positief. Voor sommige pm’ers is het twintig jaar geleden dat ze voor het laatst een toets hebben afgelegd.

Wat de les praktisch toevoegt? Efficiëntie. Een slechtnieuwsgesprek voor ouders bijvoorbeeld, door de juiste opbouw kunnen ze een boodschap helder overbrengen en dankzij de opgebouwde routine blijven de eigen zenuwen onder controle. “

Cursist | Saskia de Graaf

Saskia de Graaf, oud-cursist 3F taaltraining

“Ik werk als leidster bij een peuterspeelzaal op drie verschillende groepen. Voor het onderdeel Lezen had ik extra scholing nodig en de korte vaardigheidstraining van IVIO is me goed bevallen. De docent geeft heldere uitleg en speelt in op ieders individuele vragen. Na 6 lessen heb ik mijn toets in één keer gehaald en voldoe ik aan de gestelde taaleis.”

Een selectie van onze opdrachtgevers

Wij hebben pedagogisch medewerkers opgeleid door het hele land waaronder in:

Veel gestelde vragen

Wat is Nederlands 3F?

3F wordt gebruikt als een referentie voor het Nederlandse taalvaardigheidsniveau dat staat voor professioneel taalgebruik.

Voor wie is deze taaleis?

De taaleis 3F mondelinge vaardigheden geldt voor alle pedagogisch medewerkers in de kinderopvang. Voor medewerkers in de vroeg- en voorschoolse educatie (VVE) geldt ook voor de vaardigheid Lezen het 3F-niveau.

Hoe ziet een traject eruit?

Na aanmelding wordt er een begintoets gemaakt om het niveau te bepalen. Deze toets wordt afgenomen door Mister Dutch, een extern, gecertificeerd examenbureau.  Aan de hand van die resultaten wordt een passende taaltraining geadviseerd. Blijkt het niveau op pijl? Dan is scholing niet nodig en kan direct de eindtoets worden afgenomen. Alleen voor de vaardigheden die onvoldoende worden beheerst, bieden we training aan.

Hoe intensief is deze scholing voor onze medewerkers?

Dat is afhankelijk van het instapniveau, zie ons trainingsaanbod voor de studiebelasting per traject.

Zijn er oefentoetsen beschikbaar?

Ja, wij hebben eigen oefenexamens en oefentoetsen van Mister Dutch.

Is er een mogelijkheid tot herkansing?

Ja. Toetsen kunnen onbeperkt worden herkanst. Afhankelijk van de gemaakte afspraken zijn de kosten voor de gemeente, werkgever of cursist.

Hoe wordt er omgegaan met deelnemers met dyslexie?

Mister Dutch print de examens in extra grote letters en cursisten met dyslexie krijgen bij het afnemen van het examen extra tijd.

Wat zijn de kosten van de taaltraining?

Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Op welk termijn kan ik starten?

In principe kan er wekelijks gestart worden. Neem contact met ons op voor de exacte startdata.

Wanneer is er vrijstelling mogelijk?

De brancheorganisatie voor de kinderopvang heeft dit document opgesteld met informatie over vrijstelling.

Wat is Mister Dutch?

Mister Dutch is een gecertificeerd examenleverancier. Deze externe organisatie neemt door heel Nederland taaltoetsen af.

IVIO-Opleidingen

Pascallaan 68
8218 NJ Lelystad
Tel. 0320-229900
E-mail opleidingen@ivio.nl

KvK-nummer 39076760
BTW-nummer 8074.28.036.B26

Keurmerken

CRKBO

 IVIO-opleidingen | NRTO Keurmerk

Volg ons

Copyright © 2019 IVIO-Opleidingen | Alle rechten voorbehouden | Cookieverklaring |  Powered by VWA digital agency